HEERHUGOWAARD - Onder stralende weersomstandigheden werden afgelopen week op Sportpark De Kabel de finales van het Hubo schoolvoetbaltoernooi in de Gemeente Dijk en Waard afgewerkt. De titels gingen dit jaar naar de Pater Jan Smit School (Groep 7/8, jongens), De Familieschool (Groep 7/8, meiden), IKC Oudkarspel (Groep 5/6, jongens) en De Helix (Groep 5/6 ,meiden), maar eigenlijk waren er louter winnaars tijdens het groot opgezette toernooi dat een maand geleden begon met liefst 151 deelnemende teams.

Hoewel het weer in de voorrondes, die reeds op 13 maart begonnen, niet altijd meezat, werden de finaledagen op het complex van SVW '27 onder een stralend zonnetje gespeeld. Piet de Wit keek namens de organisatie dan ook tevreden rond over de velden waarhet zowel woensdag als vrijdag een drukte van belang was. "Ook dit jaar is het toernooi weer zeer voorspoedig gelopen, mede dankzij de vele vrijwilligers die zich elk jaar beschikbaar stellen". Voor het tweede jaar op rij werd het toernooi gespeeld voor de gehele Gemeente Dijk en Waard, waar het voorheen een Heerhugowaards onderonsje was. "Met het toevoegen van de Langedijker scholen heeft het toernooi een nog grotere opzet gekregen en het was weer een hele puzzel om de meer dan 150 teams in te delen, maar het is ons weer gelukt" Tijdens de beide finaledagen was het succes van het toernooi wel duidelij zichtbaar, want niet alleen de spelertjes op het veld genoten zichtbaar alsmede het ruim opgekomen publiek

Na de voorrondes waren op woensdag 10 april de finales bij groepen 5/6 en dat leverde vele spannende wedstrijden op. Bij de jongens bleek IKC Oudkarpsel duidelijk een maatje te groot. Zij wonnen al hun wedstrijden, al was de halve finale tegen Columbus nog best spannend, en bleken in de finale uiteindelijk te sterk voor De Familieschool (5-0). Bij de meiden 5/6 was de finale een stuk spannender, want daar deden De Helix en de Reflector niets voor elkaar onder. Na een 2-2 eindstand moesten penalty's de beslissing brengen en ging de hoogste eer uiteindelijk naar De Helix.

Op vrijdag 12 april waren er uiteindelijk de finales voor de groepen 7/8 en ook die stonden bol van de spanning. Aan het eind van de middag werden er op het hoofdveld van SVW '27 uiteindelijk de twee finales gespeeld waarbij de meiden van De Familieschool met liefst 5-0 wisten te winnen van De Wijde Veert. Bij de jongensfinale mag de Pater Jan Smit School zich een jaar lang de beste van Dijk en Waard noemen want zij versloegen in de finale De Zonnewijzer met 3-0.