WERVERSHOOF -Na het gelijkspel tegen HBC vorig weekend, was de taak voor de dames van LSVV maar al te duidelijk; er moet gewonnen worden. Met nog drie wedstrijden te gaan, was VVW de eerste tegenstander die verslagen moest worden. Na een goede voorbereiding beloonde LSVV zich dan ook met een ruime overwinning.

Kracht
In de wetenschap dat HBC flink voorstond in hun wedstrijd tegen FC Uitgeest, was er niets anders dan vastberadenheid te voelen aan de kant van LSVV. De race om het kampioenschap ligt volledig in eigen hand, winnen is de enige optie. Vanaf de eerste minuut is het duidelijk dat LSVV hun taak uiterst serieus neemt. Er worden veel kansen gecreëerd en goed gebruikgemaakt van de wind die in hun voordeel staat. Dat gepaard met de snelheid van de spitsen, maakt dat Maud Karsten in een razendsnelle counter de 0-1 in de 14e minuut scoort. Ook in de 30e minuut is het Maud die de verdediging voorbij snelt en de 0-2 erin legt.

VVW is niet zonder kansen, maar door onder andere de reddingen van keepster Isabel Hink en de snelle ballen naar voren, blijft het LSVV die het gevaarlijkst is. Wederom uit een counter, scoort dit keer aanvoerster Maxime Leijen de 0-3. Niet veel later komt Lianne Snel daarachter aan met een prachtig afstandsschot, 0-4. In de extra tijd van de eerste helft gooit Ilse Berkhout de wedstrijd helemaal in het slot, ze maakt de 0-5.

Na de rust wordt de laatste goal van de wedstrijd gemaakt, een fraai genomen vrije trap van VVW zet de eindstand om 1-5. LSVV weet de wedstrijd rustig uit te spelen en zo een al te belangrijke overwinning mee terug te nemen naar Zuid Scharwoude.

Stand
HBC speelde deze zondag hun laatste wedstrijd van deze competitie, ze wonnen met 5-3 van FC Uitgeest. Dit brengt ze op 43 punten uit 18 gespeelde wedstrijden. LSVV heeft 38 punten uit 16 gespeelde wedstrijden. Dit betekent dat ze 5 punten achter HBC staan en geen genoegen kunnen nemen met iets anders dan winst. LSVV zal het nog opnemen tegen Alliance '22(9e) en VVS(3e). Zondag 12 mei om 14:30 staat de wedstrijd tegen Alliance '22 op het programma, op het sportpark van Alliance. Zien we u daar?