ZUID-SCHARWOUDE -Voor de tweede keer dit seizoen is LSVV VR1 verslagen, ditmaal door FC Uitgeest VR1. Dit terwijl HBC ook de punten liet liggen tegen ADO '20, wat had kunnen zorgen voor een groter gat tussen de nummers 1 en 2.

Achterstand
Onder winderige omstandigheden beginnen beide ploegen vol goede moed aan de wedstrijd. Al snel is het duidelijk dat Uitgeest beter de gezochte ruimtes benut dan LSVV en ze pakken hier dan ook hun voordeel mee. In de 17e minuut wordt er door een goede combinatie gescoord en staat het 0-1. Ze delen nog geen 5 minuten later nog een tik uit aan LSVV, 0-2. De thuisploeg lijkt de draai niet te vinden en komt niet vaak voor het doel in de eerste helft.

Fel
In de rust komt het nieuws dat HBC met 3-2 heeft verloren van ADO '20, de ploeg waar LSVV recentelijk nog gelijk tegen speelde. Bij winst tegen Uitgeest betekent dit dus het slaan van een groter gat voor LSVV. Zo beginnen ze fel de tweede helft, de druk wordt hoog gelegd en Uitgeest wordt gedwongen te verdedigen. Dit doen ze dan ook goed, pas in de 84e minuut beloond LSVV het harde werken met een doelpunt van Maxime Leijen. Ondanks dat het onderste uit de kan wordt gehaald, klinkt het fluitsignaal bij een 1-2 eindstand en ziet LSVV de winst aan zich voorbij gaan.

Stand
Doordat zowel LSVV als HBC verliest, veranderd er voor beide ploegen niks. VVS wint wederom en staat met 26 punten op de derde plek. Met een wedstrijd meer gespeeld staat HBC met 36 punten nu bovenaan en komt LSVV daarachter met 34 punten. De komende twee weken zijn ze vrij, maar zondag 14 april vindt de kraker plaats; LSVV VR1 - HBC VR1, 12:30 op Sportpark Voorwaarts. Bent u erbij om de dames aan te moedigen?