ZUID-SCHARWOUDE - Op deze drukbezochte zondagmiddag gingen beide ploegen vol voor de winst, want voor geen van hen was verliezen een optie. Het einde van de strijd om het kampioenschap nadert en zowel LSVV als HBC hebben kans op slagen.

Strijd
Met de zon op het gezicht en de vele toeschouwers van beide ploegen rond het veld, klinkt het eerste fluitsignaal en vliegen de speelsters uit de startblokken. HBC net iets beter dan LSVV, want nadat keepster Isabel Hink al in de tweede minuut een knappe redding maakt, weet de uitploeg de bal een minuut later evengoed in het net te werken. Het lukt LSVV niet snel genoeg om grip te krijgen op de wedstrijd. HBC heeft het tempo zeer hoog liggen en in de zevende minuut al luidt de stand 0-2. LSVV begint na een moeizaam begin de regie langzamerhand terug te krijgen. Het is in de 37e minuut Esmee Biersteker die vanuit een corner de bal er weer fraai in kopt en de score naar 1-2 te brengen.

Alles of niets
De tweede helft begint LSVV zoals ze de eerste geëindigd zijn: dominant. Met een paar frisse krachten in het veld worden er steeds meer kansen gecreëerd en geeft de thuisploeg het tempo aan. Calista Rijkhoff brengt haar ploeg in de 65e minuut dan ook langszij, 2-2. Het lijkt te gaan eindigen op een gelijkspel, beide ploegen creëren kansen en komen net te kort. Maar dan komt HBC toch nog een keer voorbij de verdediging van LSVV en hangt de 2-3. Om deze ogenschijnlijke genadeklap te boven te komen, heeft LSVV nog maar twee minuten reguliere speeltijd. Echter is er door veel blessureleed aan de kant van HBC een aanzienlijke hoeveelheid extra tijd bijgekomen. De wedstrijd lijkt even gered door een tweede goal van Calista, maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd voelt verloren voor de thuisploeg. Diep in de blessuretijd krijgt LSVV nog een laatste corner mee. Met de keepster Isabel Hink in de 16 meter wordt de bal nog een laatste keer voor gegeven. En het is diezelfde keepster die de bal toch nog in het doel weet te knallen, 3-3, de ontlading is vanaf de zijlijn te voelen. Na het eindsignaal wordt het gelijkspel door LSVV dan ook gevierd als overwinning, het kampioenschap blijft in eigen hand.

Stand
HBC staat bovenaan met 17 gespeelde wedstrijden, 40 punten en een doelsaldo van +31. LSVV komt daarachter met 15 gespeelde wedstrijden, 35 punten en een doelsaldo van +35.HBC speelt nog maar één wedstrijd; zondag 21 april, thuis tegen FC Uitgeest(5e plek).LSVV heeft nog drie wedstrijden te gaan; VVW(3e plek) uit, Alliance '22(8e plek) uit en als afsluiting VVS 46(4e plek) thuis.

De eerstvolgende wedstrijd is zondag 21 april op bezoek bij VVW om 14:00. Bent u erbij om LSVV naar de overwinning te juichen?