SINT PANCRAS - Voor het eerst in bijna drie maanden heeft Vrone/Berdos weer eens een overwinning kunnen bijschrijven. In een goed gevulde Sporthal De Oostwal was de eredivisionist met 32-30 te sterk voor de reserves van Volendam.

De ploeg van trainer/coach Dion Ferdinandus was scherp vanaf de eerste minuut om eindelijk weer eens een resultaat te halen, nu ook de ziekenboeg steeds leger raakt. De dekking stond prima en aanvallend liet men zich gelden en reeds bij rust was een ruime voorsprong opgebouwd. Dit kwam wederom door de schotkracht van de broers Jos en Joep Kenter (respectievelijk goed voor negen en zeven goals), maar ook Finn Radsma (negen treffers) liet zich gelden. De absolute uitblinker bij Vrone/Berdos was zaterdag echter keeper Jeffrey Wante die de Volendamse talenten regelmatig tot wanhoop dreef met enkele spectaculaire reddingen.

De Volendammers weigerden echter op te geven en kwamen na de rust sterk terug en zelfs op gelijke hoogte. De thuisploeg volede echter dat dit de avond wasvoor een resultaat en gooide er nog een schepje bovenop met een zege tot gevolg. Vrone/Berdos slaat hiermee een gaatje naar de onderste vier plaatsen.

Komende zaterdag speelt de equipe van Ferdinandus opnieuw thuis als koploper BFC op bezoek komt.