ZWAAG - Behalve het feit dat HSV afgelopen weekend de titel al mocht vieren liggen alle kaarten met betrekking tot nacompetitie voor promotie en de strijd tegen degradatie nog open. De overige dertien ploegen spelen allemaal nog ergens voor. Zo ook Westfriezen en LSVV die donderdagavond op 't Krijt een remise overeen kwamen. Voor Westfriezen een winstpunt aangezien de thuisploeg lang met tien man speelde en pas in blessuretijd op gelijke hoogte kwam.

De belangen waren verschillend voor beide teams. Westfriezen staat derde en is volop in de race voor nacompetitie naar promotie terwijl LSVV al het hele seizoen in de onderste regionen bivakkeert. De thuisploeg opende op eigen veld na 18 minuten de score via Dylan Zuiker die daar drie instanties voor nodig had nadat de bal eerst van de lijn was gehaald en vervolgens tegen de paal. Kort hierna maakte aanvoerder Mitchell Gieltjes echter een stevige overtreding op Collin Vennink die hem op rood kwam te staan. LSVV nam direct het initiatief en kwam op slag van rust op gelijke hoogte na een knappe individuele actie van Tim de Nijs.

Toen Alek Hesp kort na rust ook nog de 1-2 wist te maken leek LSVV op weg naar een belangrijke driepunter., maar de tien van Westfriezne toonden het nodige karakter en werklust die uiteindelijk in de blessuretijd werd beloond met de gelijkmaker van Jesper Hoogland: 2-2.