De politie heeft maandagmiddag een 19-jarige man uit Anna Paulowna aangehouden, nadat hij een vals geldbriefje van € 50,00 had uitgegeven bij een winkel in Schagen.Nadat de man met het valse briefje geconfronteerd werd, vluchtte hij de winkel uit. Op basis van een opgegeven signalement, wist de politie de 19-jarige verdachte op te sporen en aan te houden op het stationsplein. Tijdens de aanhouding pleegde de 19-jarige man tevergeefs verzet: hij werd overgebracht naar het politiebureau.

De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Hoe herkent u vals geld?
Vals geld is makkelijk te herkennen. Vaak zijn de biljetten kleurenkopieën van slechte kwaliteit, zonder echt watermerk. Sommige kenmerken kunt u zelf controleren: voelbare inkt, een hologram, een watermerk en de kleur van het cijfer dat linksonder staat verandert, als u het biljet draait. Op de website van de Nederlandse Bank kunt u meer informatie vinden of u met echt of met vals geld te maken heeft -/> Echt of Vals?

Wat te doen bij signaleren van vals geld?
Als u vermoedt dat u toch vals geld in handen hebt gekregen, en diegene van wie u het heeft gekregen is nog in de buurt, belt u dan direct met 1-1-2. Probeer het signalement te onthouden van diegene die het valse geld aanbiedt en, indien mogelijk, noteert u s.v.p. het kenteken van het voertuig van deze persoon. Komt u er later achter dat u met vals geld te maken heeft en is de betrokken persoon al lang verdwenen, belt u dan s.v.p. met het Landelijk Telefoonnummer Politie: 0900-8844 (geen spoed, wel politie).