Vandaag tussen 07.30 uur en 09.00 uur heeft de politie een bromfietscontrole uitgevoerd op de Laan van Broekhorn te Heerhugowaard.
In totaal zijn er 25 bromfietsen op de rollentestbank gegaan. Er zijn 10 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid opgemaakt.

Informatie over de rollentestbank:
===========================

Een rollentestbank (ook wel bekend als rollerbank) is een geijkt meetmiddel waarmee de maximum constructiesnelheid van een brom- of snorfiets wordt gemeten

Als uit de meting blijkt dat de brommer/snorfiets sneller kan dan de op het kentekenbewijs vermelde maximum constructiesnelheid, dan volgt een boete en sinds kort ook een verplichte herkeuring bij het RDW
Voor de duidelijkheid: de maximum constructiesnelheid van een bromfiets is 45 km/u, die van een snorfiets 25 km/u. Als je scooter na wettelijke correctie (4 km/u scooter, 5 km/u bromfiets) sneller gaat dan 29 km/u (snorfiets) of 50 km/u (bromfiets) krijg je hiervoor een boete voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid. Ook krijgt het voertuig/kenteken een zogeheten WOK-status (wachten op keuren). Dit betekend dat er niet meer met de scooter gereden mag worden op de openbare weg alvorens het RDW heeft vastgesteld dat het voertuig weer aan de toegestane snelheid voldoet.