HEERHUGOWAARD Uit een gevangenis in Heerhugowaard is dinsdagochtend een gevangene ontsnapt. De politie is een klopjacht begonnen en zet onder meer een helikopter in.

Dat meldt het Noordhollands Dagbad. In een Burgernet-melding wordt gevraagd uit te kijken naar een getinte 31-jarige man met verfvlekken op zijn zwarte kleding. Er wordt gewaarschuwd hem niet te benaderen, maar of hij gevaarlijk is is niet bekendgemaakt.


De man zou zijn ontsnapt uit de locatie Zuyder Bos, dat samen met de locatie Amerswiel de Penitentiaire Inrichtingen Heerhugowaard vormt. In Zuyder Bos is ook een extra zorgvoorziening aanwezig, een prikkelarme omgeving voor gedetineerden die structuur en zorg behoeven, maar geen psychiatrische behandeling.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat de man in maart op vrije voeten zou komen. Hij had zich bij zijn aanhouding zelf bij de politie gemeld en zat volgens RTV N-H sinds augustus dit jaar vast. Er is een intern onderzoek ingesteld naar hoe hij de benen heeft kunnen nemen.