ALKMAAR - Aan de Lorenzstraat in Alkmaar heeft een zeer grote brand een loods op het bedrijventerrein aldaar volledig in de as gelegd. Het vuur was rond 4.30 uur onder controle: de brandweer is nog de hele ochtend bezig met nablussen.

Rond 00.15 uur kwamen bij de brandweer de eerste berichten binnen over een boot in de loods die in brand zou staan. Er was niemand in het pand aanwezig.

Toen de brandweer aankwam op locatie, werd er al snel besloten om meer wagens en ook verschillende hoogwerkers op te roepen. Bij het blussen hebben ook verschillende korpsen uit de Zaanstreek en Kennemerland geholpen.

In eerste instantie kwamen er alleen dikke rookwolken uit het gebouw, maar rond 1.30 uur sloegen de vlammen metershoog uit het dak.

Andere panden
De brandweer wist al snel dat het gebouw waar de brand woedde als verloren kon worden beschouwd. Daarom werd er geprobeerd om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat het vuur niet zou overslaan naar omliggende gebouwen, onder andere door ze nat te houden.

De brandweer is nog de hele ochtend bezig met nablussen. Mensen die hinder ondervinden van de rook, wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Ook kan het zijn dat buurtbewoners roetdeeltjes in de omgeving vinden: deze kunnen zonder gevaar voor de gezondheid worden opgeruimd. Wel wordt aangeraden na het opruimen de handen te wassen.

Zie NH Nieuws voor videobeelden van de brand.