Foto: Facebook Politie Alkmaar

Een paar keer per jaar wordt er op P8 naast het AFAS-stadion in samenwerking met onder meer de ANWB, de belastingdienst, het RDW en de vreemdelingendienst een grote verkeerscontrole georganiseerd.
Het zal de oplettende weggebruiker op de A9 of N242 niet zijn ontgaan dat er vandaag ook zo’n controle plaatsvond.

Tijdens de verkeerscontrole zijn er diverse weggebruikers bekeurd voor uiteenlopende verkeersovertredingen, waaronder tweemaal voor rijden zonder rijbewijs.
Een andere opvallende overtreding was die van een opa en oma die hun kleinkind zonder kinderzitje op de achterbank lieten zitten. Dit leverde de bestuurder een bekeuring van 140 euro op.


Eén van de gecontroleerde bestuurders had teveel alcohol gedronken om nog aan het verkeer deel te nemen en kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Ook het vrachtverkeer werd uitvoerig gecontroleerd. In totaal 6 chauffeurs werden bekeurd omdat de lading niet deugde of de documentatie niet orde was.

Onder de gecontroleerde voertuigen bevond zich er één met hierin 5 Hongaarse mannen die onrechtmatig in Nederland verbleven. De vreemdelingendienst heeft hier een onderzoek naar ingesteld en de mannen een proces-verbaal uitgereikt.

Voor 2 personen stond er nog een celstraf of bekeuring open. Waar de eerste is ingesloten om zijn celstraf uit te zitten, heeft de ander ter plaatse alsnog zijn bekeuring betaald.

Een groot aantal weggebruikers bleek bij de belastingdienst nog achterstallige betalingen te hebben openstaan. Aan de betalingsverplichting is soms ter plaatse al voldaan, maar in veel gevallen krijgen de wanbetalers binnenkort nog een deurwaarder op bezoek.