Noord-Scharwoude - Bij de politie kwam in de nacht van zaterdag op zondag rond 00:30 uur een melding binnen dat er een man uit een auto zou zijn ‘gegooid’ op de Veilingweg.

De politie trof een 27–jarige man uit IJmuiden aan op de Veilingweg, die niet gewond was, maar wel ernstig onder invloed verkeerde van alcohol en/of andere verdovende middelen.

De politie vroeg de man naar wat er zich had afgespeeld. Tijdens het gesprek met de politie, gaf de IJmuidenaar vanuit het niets een kopstoot aan een van de agenten, waarop hij direct werd aangehouden. De man verzette zich tevergeefs tegen zijn aanhouding en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Ook tijdens het transport en op het politiebureau bleef de man agressief.

De IJmuidenaar is ingesloten.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt hier altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. 

 

2017173490