Op dit moment woed er een zeer grote brand in de duinen bij schoorl. De politie vraagt de omwonenden  om ramen en deuren te sluiten. Hoe de brand is ontstaan is ons niet bekend. Meerdere korpsen uit de regio proberen te blussen maar door de stevige wind wordt dit bemoeilijkt.

UpdateDe brandweer was met veel materieel uitgerukt en had het vuur snel onder controle, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.
Omdat er een straffe wind stond en het vuur snel dreigde uit te breiden, was de brandweer met veel voertuigen uitgerukt. De brandweer was maandagmiddag nog bezig met nablussen.
Voor zover bekend liepen huizen en bebouwing geen gevaar. In het gebied zijn meerdere recreatiegebieden, maar die hoefden niet te worden ontruimd.

Een gebied van ongeveer 75 bij 125 meter ging verloren, aldus de woordvoerder. Brandweerlieden hebben dit gebied ,,omsingeld”. Het werd voor wandelaars afgesloten.

In 2011 woedde er ook een grote brand in het duingebied. Toen ging 250 hectare heidegebied in vlammen op.

In 2011 woedde er ook een grote brand in het duingebied. Toen ging 250 hectare heidegebied in vlammen op. In april 2010 bedreigde een andere brand zelfs Bergen aan Zee, waardoor een gedeelte van het dorp moest worden ontruimd.