Glasatelier Lichtraamwerk heeft op zaterdag 16 januari as een koperen jubileum en naar aanleiding van dit heugelijk feit willen Marije Wolfswinkel en Erik Kruithof van Meubelmakerij Kruithof u uitnodigen voor een feestelijke open dag in het pand aan de Mossel 23c te Noord-Scharwoude.

Sinds 2003 is Lichtraamwerk een ambachtelijke glas-in-loodzetterij met eigentijdse ontwerpen. Niet alleen abstract en traditioneel glas in lood, maar ook figuratieve en moderne thema's kan Marije Wolfswinkel verbeelden in glas. Zij is op dit moment bezig met een gebrandschilderd raam voor de Oosterkerk in Hoorn met als thema Kaap Hoorn, tijdens de open dag zult u een tipje van de sluier te zien krijgen.

Meubelmakerij Kruithof is een jonge onderneming die gespecialiseerd is in het maken van maatmeubilair en betimmering. Erik Kruithof is een degelijk en kundig vakman met authentieke ideeën en oplossingen. Ook is hij bedreven in het beeldhouwen en kunstzinnig bewerken van hout. Tijdens deze dag willen deze vakmensen aan u demonstreren wat hun liefde is voor het beroep van meubelmaker en glazenier. Hun paradepaardjes zullen aan u tentoongesteld worden. Ook kunt u zich op deze dag uitgebreid laten informeren over houtsoorten, typen verbindingen, bewerkingsmiddelen voor hout en modern materiaalgebruik. U krijgt uitleg over de eeuwenoude techniek van het brandschilderen en hoe een glas-in-loodraam vervaardigd wordt.

Dit alles met livemuziek van de Lady en de Vagebond en onder het genot van een nieuwjaarshapje en een drankje.