Wegens het grote succes van de voorgaande trajecten start Zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude in samenwerking met Sport Paramedisch Centrum ProFit een volgend traject voor mensen met rugklachten. Fysiotherapeut en sportinstructeurs zetten samen een trainingstraject uit van 3 maanden voor mensen met lage rugklachten. 

Aqua RugFit is een actief programma dat zich richt op de rompstabiliteit. Tijdens de lessen worden vooral de kleine en dieper gelegen spieren rondom de wervelkolom getraind. Door specifieke oefeningen verbetert de coördinatie en het uithoudingsvermogen van de diepe rugspieren en daarmee de stabiliteit van de wervelkolom. Een betere stabiliteit vermindert spierspanning, stijfheid en pijn. Aqua-RugFit staat voor een betere houding, een vermindering van pijn en een soepele en sterkere rug. Door middel van tests wordt de belastbaarheid gemeten. De resultaten van de voorgaande trajecten waren zeer goed. Bewezen is dat 87% van de deelnemers aan het rugfitprogramma gemiddeld 34,2% minder beïnvloed worden door rugpijn bij activiteiten in het algemeen dagelijks leven.

Vrijwel iedereen met lage rugklachten kan deelnemen aan Aqua RugFit. Een persoonlijk advies is belangrijk. Alle deelnemers worden eerst gezien voor een intakegesprek en lichamelijk onderzoek. De trainingen vinden één keer per week plaats bij ProFit te Noord Scharwoude. Naast de trainingen wordt er één tot meerdere keren per week gezwommen bij Duikerdel. Het traject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek.

Op maandag 29 september om 19.30 uur organiseert Duikerdel een infoavond voor het volgende Rugfit traject. Het sporttraject start in de week van 5 oktober. Meld u nu aan voor de infoavond of voor het traject via de website of via 0226-312166.

Voor meer informatie  zie www.duikerdel.nl