ZUID SCHARWOUDE - Beste D(B)ierenvrienden, enkele weken geleden kregen we allegaar zo'n heel groot magazine in de bus. Met grote letters stond erop Lief Langedijk. Mooi gebaar, skitterend magazine, maar bij lief denk je toch aan verdraagzaamheid, behulpzaam naastenliefde?!

Ja toch?? Maar laten nou de foto's geschoten zijn door de jager!

Dé jager, die onze Roode Leeuwenkoning het zwijgen op wil leggen. Die ons 3-daagse Reser(bier)vatenfeest om zeep wil helpen. Die jager mag ongestoord foto's schieten voor een magazine die staat voor een LIEFdevol Langedijk. Dit kun je toch niet menen??

Zo'n magazine zou toch niet mede tot stand moeten kunnen komen met individuen die LIEF LANGEDIJK een dusdanig gedrag vertonen dat haaks staat op alles waar 'Lief Langedijk' voor staat?! Ben ik nou zo slim of is zij nu zo dom?

Onze Leeuw wil zijn territorium iets uitbreiden aan de noordkant van zijn leefgebiedje, maar 1 buur was tegen de plannen, zo is te lezen in het NHD (20-09-2017)

Nou, ik hoef je geen 3 kansen te geven om te raden wie dat nou toch weer geweest kan zijn! Ze doet er echt alles aan om dit te verhinderen, terwijl ze aan de andere kant woont van zijn gebiedje. Waar kun je last van hebben? Niet van NaastenLIEFde lijkt mij!

Je kunt de Koog ook niet overlopen of er staat een grote auto van de jager, geheel op het trottoir geparkeerd! Deze straat de doorgang te versperren voor iedere wandelaar, goed of slecht ter been. Dus de Leeuw kort houden en zelf maar doen waar je zin in hebt?

Godzijdank zijn onze toezichthouders een andere mening toe gedaan en kan onze Leeuw doorgaan met zijn bouwplannen. En misschien kunnen zij de jager er dan ook op wijzen dat er in de directe omgeving voldoende parkeergelegenheid is?! Dat niet alleen een Leeuw zich moet houden aan wet en regelgeving?

Maar wat hadden we een skoftige kermis, toch? Aan onze Rode viervoeter zal het niet liggen. Wat was het weer goed voor mekaar. Zelfs het dreigende slechte weer was-ie de baas. Wilde hij eerst voor wat beschutting zorgen tegen de voorspelde regen, werd dit gelijk aangepakt door buur de jager. Want die was weer bezig met haar favoriete hobby, namelijk: tegenwerken. En eerlijk is eerlijk, ze is er best goed in.

Direct kwamen de toezichthouders de door de jager gemaakte foto's controleren met de werkelijkheid en de beschutting moest zowaar weer afgebroken worden. Stel je toch voor dat we allemaal lekker droog zouden staan. Dan zou het misschien nog op NaastenLIEFde gaan lijken.

Maar de Leeuw liet zich niet kisten, want hij regelde op het allerlaaste moment een verre vriend, want zoals het spreekwoord luid: beter een verre vriend dan een slechte jager. ;-). En die verre vriend kwam zag en overwon, namelijk: DE ZON. Joh, wat deed die zijn best. Alle beschutting was overbodig, lange mouwen waren niet meer nodig. Hoe zoet kan je wraak zijn. Jager en toezichthouders stonden met de handen in het haar, hoe kreeg die Leeuw dit toch weer voor elkaar. Hier was geen APV tegen bestand. Die zon kregen ze niet aan de kant.

Bedankt Leeuw, strakke actie. Weer heeft de jager mis geschoten. Jagertje, jagertje blijf op je tellen passen, want zoals het een echte Leeuw betaamt, observeert hij, sluipt geruislos dichterbij, en dan.... totaal onverwacht... valt hij keihard aan....... En zit je dan tussen zijn kaken, dan kun je alle hoop, op NaastenLIEFde hier in LIEF LANGEDIJK, wel staken. Dan is er geen ontsnappen meer aan!

Gegroet,
de D(B)ierenvriend uit het LIEFe LANGEDIJK