Bob Boogaart is een vakman met brede werkervaring. Van verscheidene werkzaamheden in de horeca tot het opknappen van monumentale panden; voor bob is zijn werkende leven nooit saai geweest.

Woonachtig in het, zoals velen het noemen, “Pipi Langkous-huis” aan de Molenkade in Noord Scharwoude, wat hij zelf helemaal heeft gerenoveerd en opgeknapt, heeft Bob zijn werkplaats aan huis. Sinds 2006 heeft Bob zijn eigen bedrijf in schilderwerken en onderhoud. Bob brengt met zijn manier van werken en zijn passie voor zijn vak en de materialen waar hij mee werkt, schilderwerken en onderhoud “to the next level”. Want hij gaat niet voor zomaar effe een “likkie verf”.

Bob verdiept zich bijvoorbeeld graag in de materialen waar hij mee werkt. Kwaliteit leveren is erg belangrijk voor hem en dus brengt hij met enige regelmaat bezoeken aan de fabrieken waar hij zijn materialen vandaan haalt. Hij krijgt dan het productieproces te zien en weet zo exact waar hij nou eigenlijk mee werkt.
Ook houdt hij zich graag bezig met de huidige trends en verdiept hij zich graag in de nieuwste innovaties.

Een mooi voorbeeld hiervan is het schilderen van gepotdekselde gevels met Douglas Hout. “Vroeger werd hier vaak teer voor gebruikt, maar tegenwoordig mag dit niet meer. Maar een goede verf hiervoor vinden, is niet gemakkelijk. Omdat de kleurkeuze vaak valt op zwart, treden er al gauw problemen op. Dit omdat zwart een “hete” kleur is. Door de UV straling wordt de verf snel (te) heet en zal de op het Douglas Hout aangebrachte verflaag snel verpulveren. Nu is er een type verf ontwikkeld die wel zwart is, maar niet heet wordt.

Klimaatverf (ThermoShield Nature), een matte, veelzijdige buitenverf op waterbasis met een unieke membraamfunctie, welke dus voor dit bijzondere effect zorgt en dus het onderhoud met grote sprongen vergemakkelijkt en de onderhoudscycli verlengt. Hoe dit gemaakt wordt en hoe het werkt, vind ik dus reuze interessant. En hier werk ik nu dus ook mee”.

Bob werkt dus niet met het eerste het beste materiaal. Een aantal merken die hij noemt zijn Wijzonol, Anker Stuy en Evert de Konink. “Waarvan die laatste overigens geproduceerd wordt in een kleine voormalige melkfabriek”, aldus Bob Boogaart.

“Ik ga voor kwaliteit en niet voor half werk”, vertelt Bob. “Schilderen is niet alleen effe verven. Mensen denken er nog wel eens te gemakkelijk over. Maar het onderhoud is ook van essentieel belang, want voor je het weet zit je in de ellende van houtrot”.

We kunnen dus wel stellen, dat je voor kwaliteit in je schilder- en onderhoudswerk bij Bob Boogaart van BoBo Schilderwerken, helemaal goed zit!

http://www.bo-bo.nl/
0226 320905 / 065 2328677
Molenkade 10
1723 MK
Noord Scharwoude