NOORD SCHARWOUDE -Vanochtend om 6.15 uur stonden de eerste klanten al verwachtingsvol in de rij voor de feestelijke opening van de nieuwe Aldi-vestiging in Noord-Scharwoude. De gehele parkeerplaats stond tot aan de straat vol met honderden mensen. Burgemeester Jan Hoekema was zeer verheugd met het nieuwe filiaal als mooie aanwinst voor het dorp. Samen met filiaalleider Don van der Linde opende hij officieel de winkel door het rode lint door te knippen. Vervolgens stroomden de nieuwsgierige klanten naar binnen, die direct verrast werden door de geur van versgebakken broodjes.

Klanten waren zichtbaar enthousiast over de indeling van deze nieuwe winkel. Het team werd veelvuldig gefeliciteerd. “Fantastische winkel!” werd door vele klanten gezegd. Binnen twee uur krasten 400 klanten een prijs weg: van een bosje rozen, combimagnetron tot de hoofdprijs van 250 euro. Het personeel kreeg van vaste klant mevrouw van der Meij hoogstpersoonlijk nog een zelfgemaakte appeltaart!

“Het was een fantastische opening! Zoveel mensen vanochtend in de rij en het bleef ook maar binnenstromen. Het is ontzettend leuk om vele blije klanten te zien en positieve reacties te horen. Daar doe je het uiteindelijk voor”, aldus de trotse filiaalleider Don van der Linde.

De hele dag bleef het een drukte van belang. De nieuwe opzet van de winkel sprak de klanten bijzonder goed aan. Vooral de brede paden, de indeling van de winkel en de vele versproducten vielen goed in de smaak. De Foodtruck die voor de deur stond werd door de klanten drukbezocht. Daar konden heerlijke, gratis vers klaargemaakte hapjes van Aldi-producten geproefd worden. In de week na de opening zijn er nog diverse proeverijen in de winkel.

Nadruk op verse producten

In dit nieuwe filiaal ligt de nadruk op de presentatie van de vele verse producten zoals groente, fruit, brood, vlees en vis. De ‘best geteste’ producten geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat bij Aldi.

Fairtrade en biologisch

Duurzaamheid is belangrijk voor Aldi. Steeds meer duurzaam geproduceerde producten zijn in het assortiment opgenomen. Voor de klanten die geen of minder vlees eten is er de nodige keuze uit vegetarische producten. Op dit moment zijn er meer dan 60 biologische producten verkrijgbaar en ook het aantal Fairtrade-producten groeit gestaag.

A-merken

Aldi heeft naast huismerken ook steeds meer bekende merkartikelen in het standaardassortiment. Merken als Heineken, Blue Band, Calvé, Unox, Coca-Cola, Lays en Lipton Ice tea zijn standaard te koop bij Aldi.

De nieuwe winkel aan de Oostelijke Randweg 1 in Noord-Scharwoude beschikt over 115 gratis parkeerplaatsen. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur en op zondag is de winkel van 10.00 tot 18.00 uur geopend.

Zie ook http://aldiopent.nl/noordscharwoude