LANGEDIJK - Vorige week werd op het Trinitas College, Locatie Han Fortmann in Heerhugowaard het startschot gegeven van de pilot van het project ‘Alcoholpreventie in de Vrije Tijd’. Deze week werd in Langedijk begonnen met de lanceringvan de Campagne: Dronken in Langedijk.
Achterliggend idee van het pilotproject (dat gefinancierd wordt vanuit het programma In Control of Alcohol Drugs, van de Regio Noord-Kennemerland) is, dat het Jongerenwerk van Kern8 van mening is, dat het beter werkt wanneer jongeren elkaar aanspreken op alcoholmisbruik, dan wanneer ouders, volwassenen en/of officiële instanties dat doen. En dan niet met het bekende ‘opgeheven vingertje’ , maar juist op een ludieke manier met behulp van instrumenten waarmee ze bekend zijn en die hen aanspreken, zoals Social Media (Facebook, Youtube), Flashmobs en Guerrillamarketing.
In Langedijk werd twee en een halve maand geleden een werkgroep geformeerd met daarin drie jongeren afkomstig uit de Langedijker Politiek: Piet de Graaf (VVD), Menno Reijven (PvdA) en Roy Korbijn (SP). Onder leiding van het jongerenwerk werd vervolgens gebrainstormd over een aantal leuke acties, die tijdens een (ruim) twee weken durende actieperiode uitgevoerd gaan worden.