LANGEDIJK - Sinds 2005 is de zender 3FM de Serious Request-actie gestart om geld binnen te halen voor een goed doel. Ook dit jaar is er weer een actie. Programma The Basement steunt de Serious Request actie 2014 met het beschikbaar stellen van radiotijd aan de hoogste bieder.
Elk jaar heeft Serious Request een ander thema en een andere stad. Dit jaar staat het Glazen Huis in Haarlem en wordt er geld opgehaald om hulp te bieden aan meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden.

Vanuit een glazenhuis presenteren drie dj's zes dagen lang, op een dieet van fruit en groente shakes, een programma om de verzoekjes aan te nemen en iedereen op te roepen te doneren voor het uitgekozen goede doel.

Het programma The Basement van Langedijker omroep CompleetFM wil ook zijn steentje bijdrage aan dit goede doel en stelt zich daarom beschikbaar.

Voor één keer dj

De aflevering van 5 december 2014 is voor de hoogste bieder die voor één keer de dj wil zijn van het programma. Dat mag alleen, maar ook met meerdere personen. 'Het gaat dus om twee uur radio maken, waar van je zelf mag bepalen welke muziek je draait (alles mag) en over welke onderwerpen je het wilt hebben.'

De uitzending kan en mag live, maar van te voren opnemen kan ook. De uitzending zal op vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur te horen zijn op Radio Compleet FM. De herhaling is de dag erna van 23.00 uur tot 01.00 uur. Het team van The Basement zal aanwezig zijn voor ondersteuning. Het openingsbod is op 25 euro en op Facebook kan worden geboden. De veiling sluit op zondag 23 november om 20.00 uur.