LANGEDIJK - De provincie Noord-Holland geeft naar aanleiding van hun project ‘’Groen kapitaal’’ stukken grond terug aan de burger. Gebruik om niet, mits het Hemelse tuinen worden, aldus de provincie. Twee van hun speerpunten zijn het vergroten van de biodiversiteit en een gezonde leefomgeving.

Sjaak van der Woude, Inge den Hartog en Johan Lensink, natuurmensen puur sang en deskundig, kwamen in contact met de provincie, staken de koppen bij elkaar en richten de stichting ‘’De Groene Oase’’ op. Samen met het adviesbureau Upavana, ontworpen zij prachtige tuinen volgens het permacultuur principe en een voedselbos voor komende generaties. Het 5 hectare grote gebied ligt aan de Kanaaldijk, daar waar de N504 naar Langedijk begint. Vroeger stonden daar aan weerszijde twee bossen. Deze zijn een jaar of zes geleden gekapt.

De doelstellingen van De Groene Oase zijn: Het vergroten van de biodiversiteit, het verbeteren van de leefomgeving, educatie voor kinderen en volwassenen en sociale verbinding tussen mensen. Het is de bedoeling dat iedereen mee kan doen. De aarde is immers van iedereen! Het blijft een terrein van de provincie met een openbaar karakter.

Zie ook www.degroeneoase.eu

We starten deze winter met de inrichting van het terrein.

Het bestuur nodigd iedere burger van Koedijk, Alkmaar Noord, Langedijk en wijde omgeving van harte uit om bij te dragen. Laten we het samen doen is het motto. Hetzij financieel (adopteer je eigen hoogstamfruitboom) hetzij materieel ( goed gereedschap) of als vrijwilliger op dit prachtige terrein. We hebben veel bezige bijen nodig om van het braakliggende terrein Hemelse tuinen te maken. Voor het maken van een gezonde leefomgeving, waar we samen de vruchten van kunnen plukken, hebben we € 5000,- nodig. Als we dit streefbedrag halen doet de provincie er nog € 2500,- bij. Geef de aarde door aan toekomstige generaties en help ons met het planten van de bomen in het vroege voorjaar!

Kijk naar de crowdfundingscampagne www.crowdfundingvoornatuur.nl en ga naar de groeneoase Koedijk. Ook komt er een voorlichtingsavond met presentatie over de inrichting van het terrein in het buurthuis De Rietschoot aan de Saskerstraat 22 op zaterdagavond van 20.00- 22.00 uur. De toegang is gratis.