Groep 7b van de Wijde Veert in Noord Scharwoude heeft zich ingezet voor de mensen uit de buurt. De leerkracht juf Esmé Kraaij werd benaderd door Joke Visser, die had gelezen dat er een school werd gezocht om mee te doen aan “de anonieme sjaal”. Zij ging deze uitdaging aan met haar klas. Eerst kon niemand breien of haken en leek het enkele kinderen heel saai, maar al snel had iedereen het door en was het leuk het werd zelfs een groot succes.

Al snel werd er zelfs gevraagd of er gebreid of gehaakt mocht worden. Joke Visser had de tweede keer voor het idee al een paar sjaals en mutsen met een brief mee genomen die we ergens gingen neerleggen dat was een heel groot succes want in een mum van tijd waren alle sjaals en mutsen weg.  Het idee achter de anonieme sjaal is iets voor een ander doen, zonder er zelf iets voor terug te krijgen. Een warm gebaar in deze koude tijd. Niet alleen de winter, maar ook in de betekenis van warmte in de vorm van samen zijn  en aandacht voor je medemens. De sjaals en mutsen zijn neergelegd in de buurt van de school. Wie het vind mag het houden of aan iemand geven die er erg blij mee is.

Juf is enorm trots op haar kanjers, die prachtig werk hebben geleverd en natuurlijk met de hulp die  deze 30 kinderen hebben gekregen van de moeders en oma’s die ons de brei en haaktechniek hebben geleerd.