Noord-Scharwoude: Wie de komende maanden een kinderkaartje koopt bij zwembad Duikerdel en op één van de deelnemende scholen zit steunt de school en de Roparun. Daarnaast wint de school met de meeste bezoekers in een maand ook nog eens een leuke prijs.

“De doelgroep vrij zwemmers is naast de banenzwemmers toch zeker de jeugd in de basisschool leeftijd. Het leek ons dan ook leuk om samen met de scholen een actie op te starten voor het goede doel. Het goede doel van deze actie is de Roparun” aldus Wendy Kostelijk van Zwembad Duikerdel.

Al heel wat jaren doen teams uit Langedijk mee met de Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ook wel ‘een avontuur voor het leven’ genoemd. Op deze manier halen zij geld op voor mensen met kanker.

Het motto van de Roparun is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Roparun zorgt voor een leuke dag zodat ernstig zieke kinderen even hun gedachten kunnen verzetten of voor materialen die nodig zijn om gevolgen van de ziekte iets dragelijker te maken. De doelen staan op de website www.roparun.nlVoor elk vrij zwemkaartje dat gekocht wordt door de kinderen van de deelnemende scholen, gaat er € 1,- in de Europijp van de school. Na een maand wordt de balans opgemaakt en wordt gekeken van welke school de meeste zwemmers kwamen. De helft van de opbrengst gaat naar de school wat besteed kan worden aan sport- en spelmaterialen voor de school zelf. De andere helft gaat naar de Roparun. Zo steunen de kinderen van de school de Roparun met een leuk zwemuitje én zijn ze zelf ook lekker in beweging. Om te beginnen zwemmen in maart De Koolvlet, De Wijde Veert en de Sint Maartenschool om de meeste euro’s in de Europijp.

De Roparun  is dit jaar op 23 mei. Tot dan wil zwembad Duikerdel, samen met de scholen, zo veel mogelijk euro’s sparen om dit goede doel te steunen.

Meer weten over de actie of de Roparun, kijk op de website www.duikerdel.nl