LANGEDIJK - Wanneer je een bedrijf in Alkmaar wilt starten, dan moet je uiteraard aandacht besteden aan de standaard zaken. Hierbij valt te denken aan een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het opzetten van een basisadministratie, het aanschaffen van de benodigdheden en bijvoorbeeld het aanleggen van een voorraad. Helaas komen de klanten vaak niet vanzelf aanwaaien. Wie een bedrijf wil beginnen in Alkmaar heeft met een gezonde concurrentie te maken.

Hoe krijg je de eerste klanten binnen?

Het binnenhalen van de eerste klanten is heel belangrijk. Wanneer klanten tevreden zijn, dan zullen zij je hiervoor belonen met mond-tot-mondreclame en dat heb je nodig. Maar hoe haal je nu die eerste klanten binnen en hoe stel je deze zo tevreden dat zij vol lof over je spreken?

Een leuke actie om mee te starten

Allereerst heb je een leuke actie nodig. Denk hier goed over na, want je eerste succes valt of staat ermee. Kijk eens wat concurrerende bedrijven voor acties hebben en laat je hierdoor inspireren, maar pak het wel origineler aan. Zorg voor een actie waar men gewoon op af móet komen.

Een deelname aan de beurs

Het is heel goed om deel te nemen aan een beurs in de eerste periode. Beurzen zijn ideaal om je naamsbekendheid een boost te geven. Je trekt meer aandacht wanneer je iets leuks weggeeft. “Aanstekers zijn natuurlijk ideale weggevertjes, zeker als je deze voorzien van de bedrijfsnaam of een websitevermelding”, aldus de heer J. Lazet van Aanstekers.nl. “Iedereen gebruikt eigenlijk wel aanstekers en ze zijn altijd ineens leeg op de meest onhandige momenten. Een extra exemplaar is nooit weg en door de opdruk werk je direct aan de naamsbekendheid.”

Aandacht voor een welkomstcadeautje

Nederlanders houden van gratis producten. Dat is niets nieuws, maar het is wel iets waar je goed gebruik van kunt maken. Geef welkomstcadeautjes weg bij een bezoek aan je bedrijf in Alkmaar of bij een eerste bestelling in je webwinkel. Gratis artikelen trekken aan en als startende onderneming kun je hier goed je voordeel mee doen.