De gemeente Langedijk heeft onlangs de eerste kavel aan de Voorburggracht verkocht. Wethouder Jan Piet Beers feliciteerde maandag de kopers, het echtpaar Vonk. “Een goede keus. U heeft een kavel bemachtigd op een unieke plek in Langedijk.”

Sylvia en Paul Vonk vinden het heerlijk om van Egmond Binnen naar Langedijk te verhuizen: “Wij hebben gekozen voor deze kavel om dichter bij onze dochters te wonen én vanwege de prachtige waterrijke omgeving. Wij voelen ons nu al thuis, terwijl we er nog niet eens wonen. We kunnen niet wachten tot we onze sloep achter ons nieuwe huis in het water kunnen laten.” Wethouder Jan Piet Beers: “Ik verwacht dat de nieuwe eigenaren veel woonplezier zullen ervaren, want deze kavel ligt op een bijzonder stukje Langedijk. Er is veel belangstelling voor de kavels, dus ik verwacht op korte termijn de volgende kaveleigenaren te verwelkomen.”

Laatste fase Broekerplein

De zeven kavels aan de Voorburggracht behoren tot het laatste deel van het project Broekerplein. De omgeving van het Museum Broekerveiling is met dit project de afgelopen jaren enorm veranderd: het winkelcentrum is uitgebreid en opgeknapt, er is een appartementencomplex gebouwd en een plein aangelegd (het Broekerplein) met een fraaie ontmoetingsplek. De Voorburggracht is in 2016 aangepakt en loopt nu ‘strak’ langs het appartementencomplex. Daardoor is tussen de waterkant en de weg, in de oksel van Voorburggracht/ Mayersloot, ruimte ontstaan voor zeven kavels. De verkoop van de kavels is gestart op 2 januari 2017. De kavels variëren in grootte en hebben een diepte van circa dertig meter. De zeven woonplekken liggen aan doorvaarbaar water, dat rechtstreeks in verbinding staat met de omliggende woonwijken en het mooie Oosterdelgebied. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Leonie Bruin van de gemeente Langedijk via tel. 0226-334433 of kijk op www.broekerplein.nl

.