EHBO vereniging Sint Pancras, is een gezellige vereniging met ongeveer 80 leden. Wij posten bij verschillende sportieve evenementen in het dorp, zoals de nazomerfeesten, avondvierdaagse enz.

Wij zijn bijna elke maandagavond, van september tot april te vinden in dorpshuis de Geist, waar wij lessen verzorgen voor de geoefende EHBOer, en een opleiding EHBO verzorgen voor mensen die EHBO willen leren. Niets is er erger dan hulpeloos toekijken bij een ongeval, of niets kunnen doen bij een zogeheten huis-tuin of keuken ongeval.

EHBO is meer dan een pleister plakken, het stellen van een juiste diagnose is zeer belangrijk. Tijdens een opleiding EHBO wordt u een juiste diagnose stellen geleerd, en krijgt u ook onderricht in het verlenen van eerste hulp.

Deze hulp kan inderdaad bestaan uit het plakken van een pleister, maar ook in het ergste geval het bedienen van een AED, en het geven van hartmassage. Als u ook niet langer wil toekijken bij een ongeval, of niet weet wat te doen als u kind gevallen is, meld u dan nu aan voor een opleiding EHBO in Sint Pancras.Bij voldoende aanmelding starten de lessen op maandag 21 september 2015.De kosten bedragen € 130,00, dit is inclusief de koffie, lesmaterialen en de examen kosten. Het examen is medio december 2015. De meeste zorgverzekeringen vergoeden de (gedeeltelijke) kosten voor de opleiding EHBO. Vraag ernaar bij uw zorgverzekering.

Voor opgave of informatie, kunt u zich wenden tot; Harry Geyteman (secretaris EHBO Sint Pancras) Telef.  072 5620761 info@ehbo-sint-pancras.nl of neem een kijkje op onze website, www.ehbo-sint-pancras.nl