Op 11 maart 2015 opende ‘De Factorie’, onderdeel van Wonen Plus Welzijn Langedijk, zijn deuren. De officiële opening werd verricht door wethouder Bert Fintelman, die hiervoor een waslijn doorknipte en de eerste wasbeurt aanzette. Dit gebeurde onder toeziend oog van vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en medewerkers van de organisatie.

De opening was ook de aftrap voor de was- en strijkservice van leer-werkbedrijf ‘de Factorie’. Een belangrijk onderdeel van het dagelijkse huishouden is de zorg voor het was- en strijkgoed. Als u dit werk (tijdelijk) uit handen wilt geven, kunt u nu dus terecht bij deze was- en strijkservice. In de Overbrugging is een wasruimte ingericht waar u deze werkzaamheden (onder begeleiding) kunt verrichten. Ook bent u er welkom voor een kopje koffie of thee en wat gezelligheid. Is het lastig om zelf te komen? Dan is er ook de mogelijkheid de was te laten halen en brengen.

De Factorie is een buurt leer-werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel van de Factorie is om deze groep vaardigheden en leer- en werkervaring op te laten doen.

Wilt u gebruik maken van de was- en strijkservice of meer info over het project? Kijk dan op  www.defactorie.nl. Adres: De Overbrugging, Dokter Wilminkstraat 16, Noord-Scharwoude. Tel. 0226-318050 of mail naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl.