SINT PANCRAS - Tanja van der Made uit Alkmaar is radeloos. Haar vader die gisteren terugkwam in zijn huis in Sint Pancras, kwam erachter dat er in het huis was ingebroken. Veel sieraden en foto's van zijn pas overleden vrouw zijn buit gemaakt. Tanja doet daarom een oproep op Facebook aan de dieven om de spullen terug te brengen. "Het is misschien naïef, maar ik hoop dat de dieven spijt krijgen."

De moeder van Tanja is drie maanden geleden op 58-jarige leeftijd overleden. Johan, de vader van Tanja, was voor het eerst na haar overlijden een paar dagen weg met vrienden. Tanja en haar man verzorgden de katten. Afgelopen maandagavond was de laatste keer dat de dieren eten kregen van hen, want Johan kwam de volgende dag om 13:45 uur thuis. In de tussentijd is het huis leeggeroofd.

Lees ook: Goederenbank bestolen van bus: "We kunnen spullen nu niet meer bij mensen brengen"

"Ze hebben de deur geforceerd en de gordijnen dichtgedaan", vertelt Tanja aan NH Nieuws. "Toen hebben ze alle lades opengetroken, mijn moeders iPhone gepakt, twee laptops en zijn vervolgens naar boven gegaan." Op de iPhone en laptops stonden veel foto's van haar moeder.

Trouwring

Eenmaal boven herhaalden de dieven het kunstje: de gordijnen gingen dicht, alle lades werden open gedaan en alles van waarde werd meegenomen, waaronder de sieraden en trouwring van haar moeder. "Er stond een doosje in een kastje met rouwkaarten erin. Dat was ook open", zegt Tanja. Volgens Tanja zouden de dieven de rouwkaarten gezien moeten hebben. "Dan gaat er toch een belletje rinkelen? Die mensen hebben echt geen hart!"

Steun via Facebook

Het Facebookbericht dat Tanja gisteren plaatste, is inmiddels al bijna 1.500 keer gedeeld. "Het is heel naïef, maar ik hoop dat de dieven dit lezen en spijt krijgen." Ook hoopt ze dat door haar bericht er nog 'iets' boven water komt. Het liefst ziet ze de trouwring terugkomen. "Daar heeft mijn vader nog zelf de trouwdatum en zijn eigen naam in gegraveerd."