LANGEDIJK - Al meer dan 35 jaar nemen Ron en Marco deel aan de beddenrace in verschillende samenstellingen en dat leverde ze vele prijzen op. In 1992 vormden ze voor het laatst een duo. De broers zijn samen een eeuw oud, maar nog topfit.

Sponsoring
Zoals elk jaar kunnen de liefhebbers van de beddenrace hun favoriete deelnemers sponsoren door een bijdrage te doen bij de premiewagen. Dit helpt de teams doorgaans om uit de kosten te komen voor hun speciaal geprepareerde bedden.

Ook Marco en Ron laten zich graag steunen. Maar zij stellen de opbrengst beschikbaar aan het Magnushof in Schagen. De broers hebben van dichtbij ervaren hoe belangrijk het werk is van de medewerkers en vrijwilligers van het Magnushof en willen graag iets terug doen voor het verpleeghuis.

Bewegen voor Magnushof

Magnushof kan het geld goed gebruiken voor een project dat het verpleeghuis onlangs is gestart en waarbij meer bewegen voor patiënten centraal staat.

Iedere euro die Marco en Ron voor hun race ontvangen is twee euro waard. Nh1816 Verzekeringen, hoofdsponsor van de beddenrace en werkgever van Marco, heeft toegezegd vanuit haar coöperatieve gedachte de opbrengst te verdubbelen met maximaal € 1.000,-.

De beddenrace in Langedijk vindt dit jaar plaats op 26 augustus vanaf 16.00 uur. De start voor de grote race, waaraan Marco en Ron deelnemen is om 19.00 uur.