LANGEDIJK - Met het geldplan Halte Werk kunnen inwoners uit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk besparingstips ontvangen en testen en vergelijkingen doen.

Uw geldzaken op orde krijgen én houden doet u door een financiële administratie te beginnen. Hiermee krijgt u overzicht en inzicht in uw geldzaken, maar ook hoeveel euro’s u over hebt voor onverwachte uitgaven.

Met het geldplan kunnen inwoners energieaanbieders en (zorg)verzekeraars met elkaar vergelijken. U krijgt tips hoe te besparen op huishoudelijke uitgaven, kleding en vervoer maar ook op onder andere huis, tuin of hobby.

Er zijn geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Van ‘Hoe kom ik rond?’ tot ‘Help mij sparen’. Een plan voor huishoudens met financiële zorgen, tot huishoudens die elke maand geld over houden en graag buffers opbouwen voor de korte en langere termijn. Hieronder een overzicht van de verschillende geldplannen:

‘Kom uit de geldzorgen’

Als u zich zorgen maakt over uw financiële situatie dan kan het persoonlijk plan 'Kom uit de geldzorgen' u hierbij helpen. U krijgt een beter overzicht en ontvangt actiepunten die u helpen om een toekomst zonder geldzorgen op te bouwen. Als u extra andere hulp nodig heeft, dan wordt u in het geldplan verwezen naar de juiste hulpverlener.

‘Beter rondkomen’

Wilt u dat uw inkomsten en uitgaven beter in balans zijn met elkaar? Dat er niet meer geld uitgaat dan er binnenkomt? Maak dan het persoonlijk plan 'Beter Rondkomen', zodat u vaker geld overhoudt aan het einde van de maand.

‘Sparen, aflossen of beleggen’

Als u juist geld overhoudt maakt u het persoonlijk plan 'Sparen, Aflossen of Beleggen'. Hiermee ziet u wat voor u goede keuzes zijn als het om uw geld gaat. Na het beantwoorden van de vragen krijgt u een overzichtelijk verslag.

Geldplan Halte Werk gratis

De geldplannen zijn gratis online beschikbaar. Ga naar www.haltewerk.nl/geldplan en vul het geldplan in die het beste past bij uw situatie.

Effectief en preventief

Geldplannen blijken te werken. U kunt er zelf mee aan de slag, of wordt zo nodig begeleid. Gebruikers en hulpverleners zijn enthousiast over het programma. Niet verwonderlijk, als het geldplan ‘Beter rondkomen’ gemiddeld € 237,- per maand aan verbeteringen opbrengt.
De HAL-gemeenten zetten graag in op preventie om schulden te voorkomen. De geldplannen draagt daaraan bij.