Sint Pancras – Magentazorg heeft aannemersbedrijf De Geus Bouw uit Broek op Langedijk geselecteerd om de nieuwe Molenhoeve te bouwen. Het huidige verzorgingshuis wordt deze zomer gesloopt omdat het niet aan de eisen van de toekomst voldoet. Na de sloop worden alle voorbereidingen gestart voor de nieuwbouw. Als alles volgens planning verloopt zijn eind volgend jaar de nieuwe zorgappartementen gereed.

Deze zijn voor mensen met een grote zorgvraag geschikt. Alle bewoners zijn inmiddels verhuisd naar andere woonzorglocaties van Magentazorg of huizen van andere zorgaanbieders in de buurt. Eind 2017 kunnen alle bewoners terugverhuizen naar de nieuwbouw als zij dit willen.

 

Gisteren is het aannemerscontract getekend door bestuurders Piet de Geus van De Geus Bouw en Anne Leemhuis van Magentazorg. Piet de Geus: “We

zijn erg blij met deze opdracht. Het huis wordt prachtig en past qua bouwstijl mooi in Sint Pancras. Het komt niet vaak voor dat we een woonzorgcentrum mogen bouwen dat zo dichtbij ons kantoor in Broek op Langedijk ligt. We hebben in de laatste jaren veel ervaring op mogen doen in de zorg gerelateerde bouw.

We zien er naar uit om dit mooie project te gaan realiseren.” Voor Magentazorg geeft een bouwbedrijf in de buurt ook voordelen. Anne Leemhuis: “De Geus Bouw heeft hier in het dorp een goede naam. Ik heb er alle vertrouwen dat zij deze naam eer aan doen. Een bedrijf uit de buurt geeft flexibiliteit, er is immers minder reistijd nodig en meer persoonlijke communicatie mogelijk.”

 

Vernieuwend woonconcept


Magentazorg gaat bouwen vanuit het vernieuwende woonconcept ‘Beschermd Wonen’ dat met Fame Planontwikkeling  is ontwikkeld. Dit concept is een alternatief voor de traditionele verpleegzorg en heeft veel voordelen voor de bewoners. Iedere bewoner krijgt een groter appartement met daarbij een aparte woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke binnen-, en buitenruimten die gevarieerd zijn ingericht met verschillende hoekjes en sferen. Het woonconcept kent minder facilitaire ruimtes en is met de zelfstandige woningen voorbereid op het contractueel scheiden van wonen en zorg, dat de rijksoverheid steeds verder doorvoert. Het woonconcept geeft mensen het behoud van de eigen regie in een veilige woonomgeving met 24 uurs zorg.Voor Magentazorg is De Molenhoeve de tweede locatie waar straks gewoond gaat worden volgens dit woonconcept. In Heiloo worden in samenwerking met een woningbouwvereniging 31 woningen ontwikkeld op deze manier.