Bent u sociaal en graag bezig en in de buitenlucht? Wonen Plus Welzijn is op zoek naar mensen die graag ouderen en/of mensen met een beperking helpen met lichte tuinwerkzaamheden. In deze tijd is er altijd veel werk in de tuin omdat alles weer prachtig gaat groeien en bloeien. Voor sommige mensen is het echter te zwaar om de tuin bij te houden. Iemand met groene vingers is voor hen een uitkomst. Als tuinvrijwilliger bent u niet langer dan 1 à 1½ uur in een tuin actief. De werkzaamheden in de tuin omvatten licht snoeiwerk, het maaien van gras, wieden van onkruid of planten van bloemetjes. Naast dankbaarheid van de abonnees met vaak een kopje koffie kan de vrijwilliger rekenen op vergoeding van gemaakte kosten en diverse scholingsmogelijkheden binnen een gezellige organisatie. Interesse? Meld u aan bij Fora Reurslag, tel. 0226-318050 of mail langedijk@wonenpluswelzijn.nl.Kom ook eens bij de ‘Doet en Ontmoet’ groep

De hele zomer kunt u op de maandagmiddag terecht bij de Doet en Ontmoet inloop. Het samen bezig zijn en andere mensen leren kennen staat hier centraal. Ieder op zijn eigen manier, naar eigen mogelijkheden en leeftijd. Creatief bezig zijn, samen een spel doen, een krantje lezen, een kopje koffie drinken of gewoon een praatje maken. De middagen zijn bij uitstek dé gelegenheid om anderen te ontmoeten die, ook buiten de bijeenkomsten om, er graag eens op uit willen. Wanneer dit niet helemaal zelfstandig lukt, kunt u misschien de ondersteuning van een vrijwilliger vragen. Is de ‘Doet en Ontmoet’ groep iets voor u? Kom eens kijken, u bent van harte welkom om binnen te lopen op de maandagmiddag tussen 13.30 en 16.00 in Veldzorg, Dorpsstraat 86 in Broek op Langedijk. Heeft u vragen en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Caroline Deen van Wonen Plus Welzijn Langedijk via tel. 0226-318050 of mail naar c.deen@wonenpluswelzijn.nl.

 

Crea-en haak café

De mogelijkheden zijn eindeloos voor creatievelingen. Kom eens naar het gezellige crea- en haak café bij Wonen Plus Welzijn.  Elkaar ontmoeten, samen werken, materialen en patronen delen of vragen stellen, alles kan. Elke hobby is naar keuze uit te oefenen: van borduren tot haken, breien of kaarten maken. Graag eigen materialen meenemen. Deze  inloop is elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur  in de Overbrugging, Dokter Wilminkstraat 16, Noord-Scharwoude. Ria Schriek en Joke Visser heten u hier van harte welkom. Eigen bijdrage:

€ 2,- incl. koffie/thee. Betaling met LangedijkerPas vouchers is mogelijk.