NH1816


Een cheque van € 420.000,- namens de Stichting Goede Doelen Nh1816 betekende voor 21 goede doelen projecten de verlossende toezegging in de prijzen te zijn gevallen. Met deze bekendmaking op 18 juni jl. kwam een einde aan de 200 jaar goede doelen actie voor verzekerden en medewerkers van Nh1816.

Het jubileumjaar 2016 staat voor Nh1816 in het teken van twee eeuwen hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. Daar komt verzekeren immers op neer: het bieden van zekerheid aan mensen die in een vervelende situatie zitten. Nh1816 voert een maatschappelijk verantwoord beleid. Om dit kracht bij te zetten hebben zij in 2015 verzekerden, medewerkers en het intermediair uitgenodigd een project voor het goede doel aan te dragen.

Bekendmaking winnaars

Afgelopen zaterdag kwam het verlossende woord van directeur Nh1816 Verzekeringen, Cas Verhage. Hij nam aan het einde van een goed bezochte Open Dag het woord namens Nh1816 en de Stichting Goede Doelen Nh1816. Het publiek van circa 200 gasten, bestond uit de vertegenwoordigers van de goede doelen projecten, zakelijke relaties en ondernemers uit de regio.

De aanwezige genodigden namens de goede doelen projecten waren verzekerden, (bestuurs-)leden van verenigingen en vertegenwoordigers van het goede doel, die met elkaar een geldinzamelingsactie op touw zetten. Zes projecten zijn dit jaar al gerealiseerd. De overige projecten vinden nog dit jaar of in het jaar 2017 plaats. Van de ruim 100 ingediende aanvragen werden uiteindelijk, na een stemronde en juryberaad, 16 projecten van verzekerden genomineerd. Zij werden aangevuld door vijf projecten van medewerkers van Nh1816, die tevens een geldinzamelingsproject met hun vereniging opzetten voor een goed doel.

Enorme blijdschap was er bij alle aanwezigen met de mededeling dat de Stichting Goede Doelen Nh1816 niemand teleur zou stellen. Alle projecten van de eindronde zijn in de prijzen gevallen en kunnen rekenen op een verdubbeling van hun geldinzamelingsactie tot een maximum van € 10.000,-. De vereniging die de actie voert kan rekenen op hetzelfde bedrag in de vorm van een sponsoring. Hierdoor maakt ieder project kans op maximaal € 20.000,-.

Sporthelden aanwezig

Onder de gasten was Rixt van der Horst aanwezig, voor wie het Friese Grou in actie is gekomen om haar deelname als ruiter aan de Paralympics in Rio de Janeiro mogelijk te maken. Ook oud-volleyballer Bas van de Goor was aanwezig namens zijn Bas van der Goor Foundation voor het project ‘Scoren voor Diabetes’. Dit geldinzamelingsproject werd in Sint Pancras bij Zwembad de Bever georganiseerd en bracht een aantal weken geleden al ruim € 12.000,- op. Zij kunnen rekenen op een extra donatie van € 10.000,-.

Over Nh1816 Verzekeringen

Nh1816 Verzekeringen is 200 jaar geleden gestart als lokale, onderlinge brandwaarborgmaatschappij. Tegenwoordig telt Nh1816 landelijk ruim 350.000 verzekerden en bijna 1,5 miljoen polissen. De middelgrote verzekeraar is marktleider voor simple risk particuliere risico’s en al tien jaar op rij door het intermediair uitgeroepen tot beste schadeverzekeraar. Een prestatie waar ze in Oudkarspel trots op zijn. Met name in een tijd waarin veel bedrijven het financieel niet redden of ingelijfd worden bij grotere partijen. Nh1816 werkt uitsluitend samen met professionele, lokale verzekeringsadviseurs.


NH1816