NEDERLAND - Dit najaar kan iedereen in Nederland meedoen aan de 23e editie van de Nationale Natuurwerkdag. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november zijn in het hele land natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel. Er is een groot aanbod aan klussen om uit te kiezen, zoals wilgen knotten, bomen en bollen planten, poelen schoonmaken, snoeien, insectenhotels bouwen en allerlei andere activiteiten die bijdragen aan een groene leefomgeving.


Elk jaar doen ruim 15.000 deelnemers mee aan deze landelijke dag in het groen, met meer dan 500 natuurklussen in het hele land. De Natuurwerkdag valt dit jaar in de Nationale Klimaatweek en is een kans voor deelnemers om zorgen over het klimaat en de natuur om te zetten in actie.

Samen voor een groene leefomgeving

De Natuurwerkdag is een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen met anderen iets te doen voor natuur bij jou in de buurt. Iedereen is welkom om mee te doen, je hebt geen ervaring nodig om te komen klussen op de Natuurwerkdag. Kom samen met je vrienden, buren, familie of sportteam en help een handje mee.

Biodiversiteit en klimaat

De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen. Gezonde natuur helpt om hittestress te voorkomen en zorgt voor wateropvang in tijdens van extreme regenval. Mede dankzij vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving.

Doe mee op 3 en 4 november

Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Meld je aan op de website www.natuurwerkdag.nl, hier vind je klussen bij jou in de buurt. Zelf een klus aanmelden is ook mogelijk.

Voor meer informatie: www.natuurwerkdag.nl
Ook te volgen op Instagram en Twitter @natuurwerkdag

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL.

De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.