Ik ben Alicia Berglund en ik zit in groep 4. Ik vind het heel erg dat er in Nepal aardbevingen zijn geweest. Alles is kapot gegaan. Ik ken iemand die heel vaak naar Nepal gaat. Hier onder een stukje van haar.

Wat leuk Alicia dat je aktie willen ondernemen op school voor mijn Kindertehuis. Het huis heet New Kopila Home Nepal. Ik ben daar vele keren geweest, de laatste keer was afgelopen maart! We zijn toen al bezig geweest om het wat te veranderen want er waren nogal wat problemen daar. Helaas kwamen er 2 aardbevingen afgelopen april en vele naschokken en ook nu is de grond nog steeds niet rustig. Vele mensen raakten gewond, of dood en ook de kinderen van het huis raakten veel kwijt. Zij leefden tot afgelopen donderdag (28 mei) buiten onder plastic zeiltjes. De regentijd komt er gauw aan dus ik moest heel hard op zoek naar een ander huis! Daar zijn ze donderdag ingetrokken! Dankzij mensen die mij al hebben geholpen konden we alles nieuw kopen!

De kinderen zijn super blij en gelukkig!

Ik ben  begin 2014 voor de eerste keer naar Nepal gegaan voor een mooie trekking door de bergen en ben toen in aanraking gekomen met het Kindertehuis. Zij woonden toen in hele slechte omstandigheden. Samen met wederom hulp van donaties zijn ze toen verhuisd naar een ander huis. (zie foto waar ik voor sta met de kids). Toen kwamen de aardbevingen.. en moesten ze buiten leven. Soms met regen en angst voor de naschokken! Donderdag zijn ze verhuisd naar een nieuw huis wat we gaan huren. Dit kan ik niet alleen natuurlijk, daar heb ik meer hulp bij nodig! De kinderen willen graag volgende week naar school! Dan gaan de scholen in Nepal weer open. Er is dus nog veel geld nodig voor schooluniformen (dat dragen ze in Nepal), schoolboeken, kleding, schoolschoenen, schoolspullen etc.

Ik en de kinderen zijn heel blij dat je daar bij wilt helpen!!

Dhanybad! (Dank je wel in het Nepalees).

Ik wil heel graag dat iedereen een of meerdere lege statiegeld flessen voor het goede doel mee neemt. Zodat de kindjes straks weer naar school kunnen en gelukkig kunnen leven.  De flessen kunnen jullie neerzetten bij het stenen schilderij met de grote D van Dalton bij de trap. Ik zal daar elke dag kijken en ze mee naar huis nemen. Over 2 weken ga ik de centjes tellen en aan deze Mevrouw geven. Ik laat jullie nog weten hoeveel we hebben opgehaald.Helpen jullie mee???

Alvast bedankt Alicia.

voor donaties Stichting Nepalese Kinderen in Nood NL 57 RABO 0303973846