BROEK OP LANGEDIJK- Zaterdag 19 augustus tijdens de zeer druk bezochte jaarlijkse vrijmarkt van Broek op Langedijk, toveren Joke en Huib Bak hun tuin om tot het "Stijn-terras".
Iedereen kan dan langskomen om na het slenteren langs de kraampjes een lekkere bak koffie of thee te drinken, met gebak natuurlijk. De opbrengsten gaan allemaal in de pot van de actie "Help Stijn naar z'n dolfijn".
Stijn Bak, werd drie jaar geleden geboren en rond zijn eerste jaar kwam hij in de mallemolen van de wetenschap en onderzoeken terecht, er was iets met Stijn. Wat hij heeft weten de wetenschappers nog steeds niet, hij heeft een syndroom zonder naam. Stijn heeft een ontwikkelingsachterstand en een prikkelverwerkingsstoornis en lange tijd leek het dat Stijn heel weinig zou kunnen leren. Maar inmiddels loopt de kleiner vechtjas. Eerst met rollator, maar al snel zonder. Dat hadden velen nooit verwacht.

Daarom pakken zij ook de kans aan om Stijn dolfijntherapie te laten volgen. Dit kan dankzij een hele bijzondere Stichting: Stichting Syndroom van de Lach. Op Curaçao mag Stijn deze intensieve therapie gaan volgen bij het Curaçao Dolphin Therapy & Research Centre , en hier is geld voor nodig!
Dus worden er acties opgezet waarmee ze geld kunnen ophalen voor deze therapie voor Stijn.


Joke en Huib pakken het groots aan en hebben zelfs een springkasteel voor de jeugd en omdat het weer het mogelijk wat laat afweten, hebben ze ook grote tenten geplaatst om toch droog te staan. Alles wordt in het werk gesteld om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor Stijn.
Voor meer informatie kijk maar op de Facebookpagina https://www.facebook.com/Stijnbak3/
De beelden van springkussen en feest zijn van Stijn's derde verjaardag en geven een indicatie hoe het feest er zaterdag uit gaat zien