LANGEDIJK - Enkele weken geleden hadden wij het volgende bericht geplaatst :

DE ROODE LEEUW MAG UITBREIDEN ÉN BARBECUEËN OP HET TERRAS

Horecagelegenheid De Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude mag uitbreiden. In het NHD is te lezen dat er vragen waren gesteld door GroenLinks en CU over de uitbreiding van 33 vierkante meter vanwege het verplaatsen van de keuken. Zij wilden ook weten of er wel toestemming is voor het terras met barbecue aan de noordzijde van het pand.

Het college heeft uitgelegd dat de uitbreiding een aanvullende activiteit op de discotheek en kroeg betreft wat in de visie van het horecabeleid past. Het terras aan de noordzijde ligt op eigen terrein, dus daarvoor heeft De Roode Leeuw geen toestemming nodig, zo stelt het horecabeleid.

Verder is er één keer een barbecue georganiseerd, waartegen één omwonende heeft geprotesteerd. De gemeente zag geen reden om op te treden, want er werd geen overlast verwacht voor de persoon in kwestie. Daarbij wordt er momenteel al gewerkt aan een wijziging in het horecabeleid waarbij onder bepaalde voorwaarden barbecues zullen worden toegestaan op terrassen.

De vergunning is door de gemeente reeds afgegeven maar er is één bezwaarmaker die via haar advocaat heeft laten weten dat zij het niet met de vergunning eens is.