OUDKARSPEL - Op zaterdag 14 oktober gaat Het Regthuis weer open.

Het Regthuis (en ook Het Behouden Huis) is op deze dag uitsluitend toegankelijk voor genodigden.

Op zondag 15 oktober is er een Open Dag voor Het Regthuis. Van 10.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen in dit mooi gerenoveerde rijksmonument uit 1808.

Want mooi is het inderdaad geworden. Nadat de Stichting Hart van Oudkarspel eind vorig jaar Het Regthuis van de Gemeente Langedijk kocht, is er onder haar supervisie maanden hard gewerkt – grotendeels door vrijwilligers – om het pand weer zoveel mogelijk in de oude luister te herstellen.

Mede ter gelegenheid van de opening wordt door de Stichting Langedijker Verleden - nu onderdeel van Hart van Oudkarspel en beheerder van het museum in Het Regthuis - een prachtige expositie georganiseerd onder de noemer ‘Bruggen en Paden in Langedijk’

Maar Het Regthuis is niet alleen een museum; het monument gaat ook weer dienst doen als trouwlocatie. De gerestaureerde Raadszaal vormt immers een perfect decor voor een intieme en romantische huwelijksceremonie. Daarnaast biedt het sfeervolle en historische interieur ook volop mogelijkheden voor andere bijeenkomsten zoals vergaderingen, lezingen en workshops.

Het is zeker de moeite waard om op de Open Dag van 15 oktober even naar binnen te wippen om het gebouw en de interessante exposities van Langedijker Verleden te bewonderen.