OUDKARSPEL - Het diepsmeerpark is bestemd voor iedereen, zowel mens als dier is er welkom.

Sinds vorige week heeft de gemeente borden opgehangen bij de ingang van het diepsmeerpark zodat honden aangelijnd zijn in het park. De enige plek waar de honden los mogen lopen is op het honden losloop-eiland.

Het losloop-eiland kunt u alleen bereiken d.m.v. een pontje. Dit pontje is heel klein dus je kan er alleen op met één persoon en één hond. Het eiland is klein en staat ook nog omring door veel bosjes. Waardoor de honden een klein gebied hebben om te rennen en spelen en dus niet goed hun energie kwijt kunnen.

De gemeente heeft dit besluit genomen omdat er klachten zijn gekomen over het feit dat mensen worden aangevallen door honden. De gemeente heeft de hulp van BOA'S (Buitengewone opsporingsambtenaren) ingeschakeld. Zijn gaan controleren of de honden daadwerkelijk zijn aangelijnd. Zo niet, dan kunt u een boete riskeren.

Verder zijn er in Langedijk geen plekken waar honden los mogen lopen, dus de inwoners van Langedijk zullen het dorp uit moeten om hun hond te kunnen laten rennen. Het diepsmeerpark was hier een prima uitkomst voor geweest maar helaas.