LANGEDIJK - Merlijn Vos (10 jaar) uit Langedijk heeft een vraag aan de Burgemeester en Wethouder van Langedijk. Merlijn Vos wil graag een grotere skatebaan in Langedijk. Want hij wil lekker kunnen skate in Langedijk, maar de huidige skatebaan achter de sporthal is veel te klein.

Hieronder zie je de brief van Merlijn, misschien kunnen we Merlijn wel helpen!

Beste burgemeester en wethouder,

Eerst zal ik mijzelf even voorstellen: ik ben Merlijn Vos, 10 jaar, en woon sinds 1 jaar in Langedijk. Ik woonde vroeger in Alkmaar in de Daalmeer. Daar woonde ik aan het park 'De Groene Voet', en daar was ook een hele mooie grote skatebaan. Ik ben al een paar jaar erg goed in stuntsteppen, en ben vaak op de skatebaan met kinderen op steps, skeelers, skateboarden, en BMX fietsen.

In Langedijk ga ik al vanaf het begin dat ik hier woon naar de skatebaan naast de gymzaal bij het zwembad. Daar kom ik weleens andere kinderen tegen die vaak naar Alkmaar gaan om te skaten, want hier in Langedijk stelt het maar weinig voor. Een paar schansen en een rail en dat is het. Alkmaar is natuurlijk een grote stad, maar heeft ook heel veel skatebanen. In Langedijk hebben we er eigenlijk geen een, want die aan de Oostelijke Randweg, heeft geen eens een halfpipe of een mooie kom. Daarom wil ik, ook namens heel veel andere Langedijker kinderen die veel buiten spelen, vragen of er een uitgebreide skatebaan kan worden geplaatst in Langedijk. Mijn ouders hebben namelijk niet altijd tijd om mij af te zetten in Alkmaar, dus ik speel minder buiten dan dat ik vroeger deed, dat vind ik wel jammer!

Natuurlijk heb ik ook al nagedacht over een mooie plek, waar men niet te veel overlast kan hebben. Mijn idee is om het te plaatsen aan de Schoener, voor de brug, naast een klein speeltuintje, met basket waar nu een speelveld (voetbalveld) naast zit. Niemand voetbalt daar, want je bal ligt veel te snel in de sloot. De huizen staan daar niet direct heel dichtbij, dus daarom lijkt mij dat een mooie plek. Verder ligt het centraal in Langedijk, en kunnen ook de kinderen van het nieuwbouwplan er komen skaten omdat het niet te ver weg is.

Ik zou graag samen met andere kinderen en ontwikkelaars willen meedenken over een nieuwe skatebaan. Ik ken zelf wel een paar kinderen die misschien ook goede ideeën hebben voor een nieuwe skatebaan, dus dat kunnen we samen misschien wel uitwerken.

Als iemand dit leest en ook graag wil helpen om in Langedijk een mooie skatebaan te regelen samen met de gemeente, dan mag hij altijd een mail sturen naar het adres van mijn ouders: tolk@saskiabalder.nl

Zouden jullie namens het Langedijker Dagblad dit bericht massaal willen delen?