Georganiseerd door ambulant begeleiders Actiezorg

Broek op Langedijk – Op donderdagmiddag 16 juni kunnen kinderen om 15.30 uur een Mind Jar komen knutselen in de Sociale Winkel van de Broeker Veilig. Sandra Tol, ambulant begeleider bij Actiezorg, is dan ook aanwezig om ouders te helpen met hun opvoedvragen gericht op autisme, adhd, licht verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.

Mind Jar


Om 15.30 uur kunnen kinderen lekker komen knutselen in de Sociale Winkel. Onder deskundige begeleiding van Actie Zorg wordt er een ‘Mind Jar’ gemaakt. Dit is een pot met glitters die je kunt schudden en naar kunt kijken. Het is een meditatie of mindfulness tool die je kunt gebruiken wanneer een kind zich gestresst, overprikkeld of boos       voelt. De glitters stellen de gedachten voor. Wanneer je de pot schut, stel je je voor dat je hoofd vol is met gedachten die door je hoofd vliegen. Je kijkt naar de pot en ziet de glitters steeds langzamer gaan bewegen, waardoor jezelf ook rustiger wordt. Leuk voor alle kinderen, en in het bijzonder voor kinderen die snel overprikkeld raken.

Opvoedspreekuur


Tegelijkertijd is in een ander gedeelte van de winkel het opvoedspreekuur. Ouders van kinderen met een vorm van autisme, adhd, een lichtverstandelijke beperking of psychiatrische problemen hebben veelal vragen over de opvoeding van hun kind. Sandra Tol is van 15.30 uur tot 17.00 uur aanwezig om met u deze vragen te bespreken op een laagdrempelige wijze. Zij heeft als ambulant begeleider van Actiezorg veel ervaring met kinderen en jongeren die begeleiding nodig hebben. Zij kan u gratis opvoedingstips en ideeën geven.

Sociale Winkel


Actiezorg participeert in de Sociale Winkel. Een winkel in het hart van het winkelcentrum waar maatschappelijk betrokken organisaties activiteiten in kunnen ontwikkelen. In ieder geval 1 keer per maand zijn wij hier te vinden. Kijk voor meer informatie over de winkel en alle activiteiten van deelnemers op www.socialewinkel.nl .