BROEK OP LANGEDIJK - Het duurt nog een paar maanden voordat de kersttijd weer aanbreekt, maar bij de Voedselhulp Langedijk zijn ze er al volop mee bezig. De stichting werkt samen met een kerstpakkettenbedrijf en de opbrengst van de verkoop wordt gedeeld.

Met het opgehaalde geld kan de stichting de rest van het jaar mensen in armoede helpen.

Volgens Timon Nauta van Voedselhulp Langedijk moeten ze er vroeg bij zijn. Hij moet zo veel mogelijk pakketten zien te verkopen. "De grote bedrijven regelen het meestal al in de eerste helft van het jaar. Dus ik ben soms zelfs te laat. Bij de kleinere bedrijven loopt het nog niet zo'n vaart."

Het is een bijzondere samenwerking. Luxe kerstpakketten verkopen om de broodnodige voedselpakketten het hele jaar door wekelijks uit te kunnen delen. Bij het bedrijf Grapendaal in Stompetoren worden de kerstpakketten samengesteld. Voor elke order die de Voedselhulp voor hen binnenhaalt, gaat een deel naar de stichting. Ook krijgt de Voedselhulp de producten die overblijven aan het einde van het jaar.

Schrijnend
Eigenaar Paul Brouwer wil graag maatschappelijk verantwoord ondernemen en is blij met de samenwerking. "Het is schrijnend dat een voedselbank nog steeds noodzaak is in Nederland. Het is eigenlijk te gek voor woorden. Alle steun is wat mij betreft op zijn plaats."

Bedrijven die interesse hebben in de kerstpakketten kunnen contact opnemen met Timon Nauta via timon@voedselhulplangedijk.nl.