Mannen bevrijden katje na 2,5 uur uit ondergrondse buis

Door Redactie op Woensdag 6 september 2017 12:07  Algemeen  buis, katjeBron: NH Nieuws


OUDKARSPEL - Een jong katje heeft de werknemers van ID Light in Oudkarspel gisteren een druk middagje bezorgd. Het beestje had zichzelf verschanst in een buis onder de grond, waarna een flinke reddingsoperatie volgde.

Dat gebeurde op het terrein van het installatiebedrijf. Een werknemer zag hoe het verwilderde katje vanuit een opening bij het water steeds dichter bij de afvoerbuis kwam. "We probeerden hem nog na te roepen, maar hij rende zo die buis in", vertelt hij aan NH Nieuws.

Vijf man
Het diertje ging steeds verder de buis in, totdat het klem kwam te zitten. De mannen van het bedrijf twijfelden geen moment en gingen met z'n vijven (!) aan de slag om de buis, die op zo'n 70 centimeter diepte ligt, open te breken.

Dat bleek een omvangrijke klus: na ruim tweeënhalf uur lukte het de mannen om het katje uit z'n benarde positie te bevrijden. "Het beestje was helemaal doorweekt en aan het trillen, dus we hebben 'm wat kalkoenfilet gegeven en weer vrijgelaten."

De werknemer vermoedt dat de kat niet nogmaals in de buis zal kruipen. "Een kat stoot zich net als een ezel toch niet twee keer aan dezelfde steen? Dat komt wel goed."

Lintje
Door de reddingsactie kwamen de werknemers ruim te laat bij hun volgende afspraak, maar daar kon de vrouw in kwestie alleen maar begrip voor opbrengen: "Deze mannen verdienen een lintje!"