Vanaf 10 juli 2016 rijden de bussen van Connexxion in Noord-Holland-Noord volgens een nieuwe dienstregeling. In de meeste gevallen gaat het om andere vertrektijden, maar in Langedijk wordt ook de route aangepast.

Lijn 9 Alkmaar – Broek op Langedijk - Zuid-Scharwoude – Noord-Scharwoude - Oudkarspel
Deze nieuwe buslijn rijdt de route van de huidige lijn 210. De halte Woudmeerweg vervalt en de halte Haagwinde wordt toegevoegd aan de route. In Oudkarspel rijdt lijn 9 een rondje via de Kasteelstraat en Zaagmolenweg. Op weekdagen en op zaterdag rijdt lijn 9 twee keer per uur. Op schooldagen zijn er in de ochtend- en avondspits extra ritten. ’s Avonds en op zondag rijdt lijn 9 één keer per uur. De nieuwbouwwijken rond de Westelijke Randweg in Broek op Langedijk krijgen nu ook ’s avonds en in het weekend een goede busverbinding. Reizigers vanuit Langedijk met bestemming Alkmaar boeken met deze buslijn een tijdwinst van een kwartier.Lijn 10 Alkmaar – Oudorp – Broek op Langedijk – Zuid-Scharwoude - Heerhugowaard
Vanaf de halte Broekerveiling in Broek op Langedijk gaat lijn 10 een andere route rijden. De bus rijdt een ronde via de Westelijke Rondweg, Geestweg en de Voorburggracht. Richting Heerhugowaard wordt de ronde linksom en richting Alkmaar rechtsom gereden. Zo is er een goede verbinding tussen Broek op Langedijk/Zuid-Scharwoude en Heerhugowaard. Lijn 10 rijdt na 19.00 en op zaterdag en zondag niet meer tussen Oudorp en Langedijk, lijn 9 neemt de bediening van Langedijk over.

Kijk voor de exacte tijden op www.connexxion.nl, www.9292.nl of bij de bushalte.