Op donderdag 8 september is de eerste paal voor fase 3 van het nieuwbouwplan De Nieuwe Veiling (voormalig Veilingterrein) in Noord-Scharwoude de grond in gegaan.


Wethouder Jan Piet Beers gaf het startsein voor de derde fase, samen met de toekomstige bewoners.

Tijdens de feestelijke start waren veel kopers aanwezig. De 1e paal werd door wethouder Beers de grond ingeschroefd, net als andere toekomstige palen, zodat trillingen zoveel mogelijk worden voorkomen. Ter afsluiting van dit feestelijke moment vuurden de kopers een confettikanon af.

Vroegere koelhuizen
In de derde fase worden 28 woningen gerealiseerd, waarvan er reeds 25 zijn verkocht. Het gaat om eengezinswoningen in het noordwestelijk deel van het plan, nabij de Oranjestraat en Veilingweg. Dit deel bestaat uit een woonbuurt die qua schaal en sfeer aansluit bij de bestaande Oranjebuurt. De woonbuurt krijgt een dorps en groen karakter. De nieuwe bewoners krijgen een adres aan de Oranjestraat, Veilingweg of aan één van de nieuwe straten: Groenland en IJsland. Deze straten zijn genoemd naar de koelhuizen die hier vroeger stonden. Medio 2017 worden de eerste woningen opgeleverd.

Oostelijk deel
In totaal biedt De Nieuwe Veiling ruimte aan zo’n 240 nieuwe woningen. Deze nieuwbouw wordt in fasen uitgevoerd. Het oostelijk gebied wordt een mix van woningen, bedrijven en voorzieningen. Naast de al gerealiseerde Horticoop komt er een Aldi supermarkt. Meer informatie: www.nieuwbouw-denieuweveiling.nl.