ALKMAAR - Ook dit jaar organiseert de gemeente Alkmaar een sportverkiezing. De sporter, sportploeg, het sporttalent, de sportcoach en de aangepaste sporter van het seizoen 2016-2017 worden vrijdagavond 15 december in Sportpaleis Alkmaar in het zonnetje gezet. Ook wordt er een waarderingsprijs in de Alkmaarse sport toegekend. Het is voor iedereen mogelijk om sporters uit Alkmaar te nomineren voor deze verkiezing, dat kan nog tot 1 november per mail via sportkampioenen@alkmaarsport.nl.

In Alkmaar is het inmiddels traditie geworden. Elk jaar worden in verschillende categorieën waarderingsprijzen toegekend aan Alkmaarders of Alkmaarse verenigingen die op hoog niveau gepresteerd hebben. Ook dit jaar zijn er weer veel sporters en verenigingen die met hun prestaties op nationaal en internationaal niveau Alkmaar op de kaart weten te zetten.

Nominaties

Gedurende het jaar worden sporters die een grote prestatie neerzetten al gefeliciteerd door de wethouder Sport of door de burgemeester van Alkmaar. Deze sporters zijn dus in beeld en worden automatisch voor de huldiging genomineerd, maar de totale groep kanshebbers is nog veel groter. “Sport is voor veel Alkmaarders een belangrijk deel van hun leven. Sport is gezond voor je lijf, sport leert je grenzen te verleggen en sport verbindt mensen. Daarom wil Alkmaar ook Sportstad zijn. Elk jaar wil de gemeente zijn waardering uitspreken naar sporters die bijzondere prestaties geleverd hebben. Ik roep daarom bij deze iedereen op om de goed presterende Alkmaarder, of Alkmaarse sportvereniging te nomineren voor deze verkiezing,” aldus wethouder Sport, Pieter Dijkman (VVD).

Sporters kunnen genomineerd worden in de volgende categorieën: Sportman/-vrouw, Sporttalent, Sportploeg, Sportcoach, Aangepast sporter, Waarderingsprijs in de Alkmaarse sport. Voor deze laatste categorie kunnen naar eigen inzicht Alkmaarders of Alkmaarse verenigingen met een groot hart of een grote inzet voor de Alkmaarse sport genomineerd worden. De genomineerde dient woonachtig te zijn in de gemeente Alkmaar of uit te komen voor een Alkmaarse sportvereniging of –club. Daarnaast dienen de prestaties geleverd te zijn tussen 1 november 2016 en 31 oktober 2017.

Een jury zal in november per categorie tot een selectie van drie genomineerden komen. Tijdens een wervelende avond in Sportpaleis Alkmaar zullen vervolgens op 15 december de winnaars bekend gemaakt worden. Uiteraard zijn alle belangstellenden welkom om bij deze avond aanwezig te zijn.

Nominaties kunnen tot 1 november 2017 gemaild worden naar; sportkampioenen@alkmaarsport.nl, of kijk op www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen voor meer informatie.