ZUID SCHARWOUDE - Tijdens het afgelopen Cultureel Pianofestijn op 20 oktober 2017, hebben de leerlingen van Hans Peerdeman maar liefst € 1300,- opgehaald voor de KanjerKetting. De KanjerKetting is een initiatief van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK).

Het Cultureel Pianofestijn vond voor de vierde keer plaats in café De Roode Leeuw te Zuid-Scharwoude. Op het drukbezochte festijn lieten 32 leerlingen hun beste stukken horen. Met uiteenlopende muziek van onder andere Chopin, Einaudi en zelfs Rammstein, was de avond zeer divers. De sfeer was vaak adembenemend en zelfs vertederend bij de opening van het festijn door de pas 4-jarige en jongste leerling, N-Jay Peerdeman.

Namens de KanjerKetting sprak Alies Oostenbrug samen met haar dochter Laurien de zaal toe. Daarna mocht het publiek vragen stellen over de KanjerKetting. Dochter Laurien had ook haar eigen KanjerKetting meegenomen met een lengte van 9,5 meter.

Op 24 oktober 2017 werd in de pianopraktijk van Hans Peerdeman het opgehaalde geldbedrag overhandigd aan de KanjerKetting.

Volgend jaar is er wederom een Cultureel Pianofestijn.