LANGEDIJK - De Westelijke Randweg in Noord- en Zuid-Scharwoude krijgt een verkeersveilige inrichting.

Het betreft het deel van de randweg tussen de Provinciale weg N504 en de rotonde de Vroedschap. De weg wordt over de gehele lengte met één meter verbreed en ook aan het fietspad vinden werkzaamheden plaats. De werkzaamheden starten op maandag 13 maart 2017.

Tijdens de werkzaamheden, die tot begin juni duren, wordt in fasen een deel van de weg, inclusief het fietspad, afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid middels bebording. Het fietsverkeer wordt omgeleid door het dorp. Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente. In alle gevallen geldt dat de verkeershinder langer kan duren als het weer tegenzit of de werkzaamheden minder snel gaan dan gepland. Het werk is in drie fasen ingedeeld.

Fase 1: Tussen Molenkade en N504
Fase 1 duurt circa drie weken (week 11 tot en met week 14, van 13 maart tot en met 4 april). Dan wordt de Westelijke Randweg tussen de rotonde Molenkade en de Provinciale weg N504 afgesloten. Behalve dat de weg wordt verbreed, worden ook de afritten bij de kruising N504 vergroot.

Fase 2: Tussen Geestweg en Molenkade 
Fase 2 duurt circa zeven weken (week 14 tot en met week 20, van 5 april tot en met 19 mei). Dan wordt de Westelijke Randweg tussen de kruising Geestweg en de huidige rotonde Molenkade afgesloten. Bij de kruising Loopakker wordt een nieuwe rotonde aangebracht. De kruising Geestweg blijft vanuit zuidelijke richting bereikbaar.

Fase 3: Tussen Vroedschap en Geestweg
Fase 3 duurt circa drie weken (week 21 tot en met week 25, van circa 22 mei tot en met 19 juni). Dan wordt de Westelijke Randweg tussen de rotonde Vroedschap en de kruising Geestweg geheel afgesloten. Bij de kruising Geestweg wordt een nieuwe rotonde aangebracht. Het overige gedeelte van de Westelijke Randweg is gewoon bereikbaar.

Informatie
Tijdens de uitvoering van het project is er wekelijks een inloopspreekuur op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur in het gemeentehuis. U kunt hier terecht met al uw vragen of opmerkingen over de werkzaamheden. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Provincie Noord-Holland
De werkzaamheden worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.