LANGEDIJK De Millenniumgemeente Langedijk houdt woensdagmiddag  15 oktober weer een Repair Café in buurthuis de Geist. Daar bent u van 14:00 -16:00 uur welkom op de Vinkenlaan in Sint Pancras. Een week later zijn we op hetzelfde tijdstip aanwezig voor u in Het Behouden Huis te Oudkarspel. Als de cafés op stoom komen komen we elke 3e woensdag van de maand in Sint Pancras en elke 4e in Oudkarspel.

​Meer dan de helft te repareren
In de afgelopen periode hebben we meer dan de helft van de aangeboden spullen naar tevredenheid kunnen repareren. Die hebben (dus) we kunnen 'redden'. Helaas verdwijnt er nog veel te veel aan apparaten en kleding​ in de vuilcontainer. Een snoer is zo gemaakt, een computer draait na een schoonmaakbeurt weer als een zonnetje! Er zijn zelfs sokken gestopt. Wie kan dat nog? Ook is er regelmatig uitleg gegeven over de werking van apparatuur. De juiste batterij er in en hij doet het!

​Ervaren reparateurs zullen de reparatie samen met u verrichten, zodat u een soortgelijke reparatie (in het vervolg) zelf zult kunnen uitvoeren. Het op peil brengen van de grotendeels vergeten reparatiekennis is namelijk ook een doel ven het landelijke initiatief Repair Café.

Een (kleine) financiële bijdrage als waardering voor de reparatie is noodzaak om de kosten van de organisatie te dekken.​

Er is een mogelijkheid om, onder het genot van een kopje thee/koffie, bij te praten over allerlei andere initiatieven die door de Millenniumgemeente opgezet zijn/worden.

Wilt u kleding e.d. laten repareren, was deze dan vooraf.Meer info:
repaircafe.nl, dorpshuisdegeist.nl, behoudenhuisoudkarspel.nlReparatie café Langedijk

Dorpshuis de Geist SP(va 15 okt) 3e woe v.d. Mnd.
Behouden Huis OK (va 22 okt) 4e woe v.d. Mnd.