LANGEDIJK - Vanaf maandag 19 december 2016 leegt de gemeente Langedijk de rolemmers om de beurt eens in de drie weken. De ene week is het de beurt voor de rolemmer met het oranje deksel, de tweede week voor de rolemmer met het groene deksel en tenslotte die met het grijze deksel.

Plastic op rolemmer-dag

In de week van 19 december start de nieuwe inzameling met het legen van de rolemmers met oranje deksel voor plastic, blik en pak. Deze rolemmers worden geleegd op de dag die inwoners gewend zijn voor hun andere rolemmers. Dus niet meer, zoals bij de plastic zakken, op donderdag of vrijdag. De rolemmer met oranje deksel wordt geleegd op de verzamelplaats waar inwoners altijd hun rolemmer neer zetten om te laten legen.

Oranje-groen-grijs

Het nieuwe inzamelschema, de Afvalkalender 2017, staat op de gemeentelijke website. Omdat de wijziging nog dit jaar start, vindt u daar ook de aangepaste Afvalkalender 2016 voor de maand december.

Belangrijk om te weten

Zorgt u ervoor dat uw rolemmer goed aan de weg staat. Zet ze naast elkaar met circa 15 centimeter ruimte ertussen. Plaats de rolemmer niet achter of naast een obstakel zoals bijvoorbeeld een auto, lantaarnpaal of hekje. Sluit het deksel! Openstaande rolemmers kunnen wij niet legen. Plaats ook geen zakken of andere losse spullen op of naast de rolemmer. Heeft u een keer teveel voor uw rolemmer, dan kunt u dat tijdens openingsuren op de gemeentewerf brengen.